Hämeen kesäyliopisto logo

AVOIN YLIOPISTO-OPETUS

AMMATILLINEN TÄYDENNYSKOULUTUS

OPPISOPIMUSKOULUTUS

ABI- JA LUKIOLAISKURSSIT

KIELIKURSSIT - LANGUAGE COURSES

IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO

LASTEN KORKEAKOULU

HÄMEEN KIRJOITTAJAKOULU

YLEISSIVISTÄVÄ JA HARRASTEPOHJAINEN KOULUTUS

TENTTIKALENTERI

ITK

 Kurssikorisi sisältö 
Korisi on tyhjä.
Hae koulutusta

Perheasioiden sovittelijan perusopinnot


Aika
    08.06. - 10.11.2017
Paikka
    I jakso 8.-9.6.2017
II jakso 31.8.-1.9.2017
III jakso 12.-13.10.2017
IV jakso 9.-10.11.2017

klo 9-16 (lähiopetusta yht. 64t + itsenäistä työskentelyä 24t)
Hämeenlinna, Verkatehdas (radiotalo)
Kohderyhmä
   

Perheasioiden sovittelijoina toimivat ja sovittelijoiksi tähtäävät tahot, esimerkiksi sosiaalityöntekijät, psykologit, perheterapeutit, perheneuvojat, lastenvalvojat.

Koulutukseen osallistuminen edellyttää vähintään n. 2 vuoden työkokemusta sosiaalialalla, perheiden parissa. Lisäksi hakijan tulee täyttää avioliittolain 5 luvun 23 pykälässä mainitut perheasioiden sovittelijan kelpoisuusvaatimukset. Koulutukseen voidaan valita max. 24 osallistujaa. 

Tavoite
    Perheasioiden sovittelu tulisi saada kattavasti tarjolle kunnissa, sillä se on kustannuksiltaan edullinen varhaisen vaiheen palvelu, josta eroperheet voivat hyötyä suuresti. Perheasioiden sovittelu on kustannuksia säästävää ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä, jolla voidaan estää erotilanteessa ilmenevien ongelmien kärjistymistä.
Sisältö
    - Korostetaan sovittelun prosessiluonnetta ja edetään sovittelun vaiheiden mukaisesti valmistelusta päätökseen siten, että kullakin lähiopetusjaksolla on sisältönä yksi tai kaksi sovittelun vaihetta.

- Vaiheistuksen lisäksi kullakin opetusjaksolla on käsittelyssä jokin perheiden konfliktien kannalta merkityksellinen teema, esimerkiksi lapsen kokemukset erotilanteessa, tunteiden käsittely ja vastaanotto sovittelussa, vanhemmuuden päivittäminen eron yhteydessä tai lapsiin liittyvien huolten käsittely.

- Keskeinen opetusmenetelmä ovat valmistellut roolipelit. Roolipeleihin kuuluu noin 40 minuutin mittainen sovittelutilanne sekä sen purku ensin pienryhmässä ja sitten yhteisesti. Roolipeleissä harjoitellaan aina tiettyä sovitteluprosessin vaihetta ja tiettyä erityisteemaa. Roolipelien lisäksi koulutus koostuu lyhyistä alustuksista, pidemmistä luennoista sekä yhteisistä keskusteluista ja ryhmissä tehtävistä käytännön harjoituksista, joissa opetellaan sovittelussa hyödyllisiä tekniikoita.

- Opetuksen yhteydessä koulutettaville jaetaan materiaalia, joka muodostaa jatkossa perheasioiden sovittelijan työkalupakin: työvälineen muotoon saatettuja malleja ja jäsennyksiä, jotka toimivat joko sovittelijan omina ymmärrysvälineinä tai joita sovittelijat voivat käyttää yhdessä vanhempien kanssa työskennellessään.

- Koulutus lisää osallistujien teoreettista ymmärrystä erokonflikteista ja niiden hallinnasta sekä antaa käytännön valmiuksia ja taitoja toimia perheasioiden sovittelijana ja ohjata vanhempien keskinäisiä neuvotteluja sovittelutilanteessa.

Kouluttajat
    Jari Kekäle, teologian tohtori, perheterapeutti VET, perheasioiden sovittelija ja sovittelukouluttaja, työnohjaaja
Vaula Haavisto, filosofian tohtori, tutkija, sovittelukouluttaja
Marina Bergman-Pyykkönen, valtiotieteen maisteri, sovittelukouluttaja, väitöskirjatutkija
Lisätietoja hakeutumisesta
   

Vastaa ilmoittautumisen lisäksi ennakkokysymyksiin, ks. kysymykset tästä ja lähetä vastaukset välittömästi ilmoittautumisesi jälkeen Hämeen kesäyliopistoon sähköpostin liitetiedostona, kesayliopisto@hame.fi 

Koulutuspaikat täytetään soveltuvuuden perusteella kts. ennakkokysymykset. Jos ko. koulutukseen soveltuvia hakijoita on enemmän kuin koulutukseen voidaan ottaa (24 hlöä), valinta tehdään ilmoittautumisjärjestyksen mukaan.

Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan hakijoille sähköpostilla viimeistään viikkoa ennen koulutuksen alkua. Ilmoittautuminen on sitova. Tarkentavien vastausten jättämättä lähettäminen ei ole peruutusilmoitus. Mahdollisesta ilmoittautumisen peruuttamisesta on ilmoitettava aina erikseen Hämeen kesäyliopistoon, ks. peruutusehdot alla.

Hinta
    750€ sis. koulutusmateriaalin. Kurssimaksun lisäksi tulevat ao. ruokailukulut. Laskun lähetämme osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen
Ilmoittautumiset
    25.05.2017 mennessä
Peruutusehdot
    25.5.2017 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä tehdyistä peruutuksista veloittamme peruutusmaksuna 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta ollenkaan tai koulutus keskeytetään, perimme koko osallistumismaksun. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa. Peruutukset tehdään kirjallisesti.

Mikäli samasta työyhteisöstä osallistutaan samaan koulutukseen, ovat ryhmäalennukset perushinnasta seuraavat: 5-9 osanottajaa -5 %, 10-19 osanottajaa -10 %, 20 osanottajaa tai enemmän -15 %. Alennuksen saaminen edellyttää yhteisilmoittautumista ilmoittautumispäivämäärään mennessä ja yhteislaskutusta. Alennukset eivät koske kursseja, joista on ohjelmassa erikseen mainittu.

   
Huom!
   
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon.


Tulostettava versio

Sulje