Hämeen kesäyliopisto logo

AVOIN YLIOPISTO-OPETUS

AMMATILLINEN TÄYDENNYSKOULUTUS

OPPISOPIMUSKOULUTUS

ABI- JA LUKIOLAISKURSSIT

KIELIKURSSIT - LANGUAGE COURSES

IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO

LASTEN KORKEAKOULU

HÄMEEN KIRJOITTAJAKOULU

YLEISSIVISTÄVÄ JA HARRASTEPOHJAINEN KOULUTUS

TENTTIKALENTERI

ITK

 Kurssikorisi sisältö 
Korisi on tyhjä.
Hae koulutusta

Viisautta ja runoutta Lehmusten alla - Filosofian ja luovan kirjoittamisen kurssi Berliinissä


Kuvaus
   

Kurssilla tutustutaan saksalaisiin ajattelijoihin, jotka ovat jättäneet syvän ja pysyvän jäl-jen filosofian historiaan. Heihin kuluu filosofian suunnanantajia Immanuel Kantista Arthur Schopenhaueriin ja Georg Wilhelm Friedrich Hegelistä Martin Heideggeriin. Filosofista pohdiskelua elävöitetään ja kevennetään viettämällä aikaa Johann Wolfgang von Goethen, Johann Christian Friedrich Hölderlinin ja Rainer Maria Rilken kaltaisten suurten saksankielisten runoilijoiden seurassa.

Kurssiin sisältyy vierailuja kulttuurisesti kiinnostaviin kohteisiin Stasin pahamaineisesta vankilasta Berliinin lukuisiin museoihin ja taidegallerioihin.

Illalliset nautitaan vuoroin Prenzlauer Bergin taiteilijoiden, intellektuellien ja boheemien suosimissa ravintoloissa, vuoroin kodikkaan kansanomaisissa Kreuzbergin ruokapaikoissa maailmankuulua Mus-tafan kebabkioskia unohtamatta. 

Aika
    21.05. - 25.05.2017

21. – 25.5.2017 (30 t, 2 op) Berliini, Saksa Kurssi pidetään Suomen Saksan-instituutissa, Georgenstr. 24 10117 Berlin, (Friedrichstraßen aseman vieressä).

Lentosuositus: Su 21.5. Helsinki – Berliini, Tegel (AY911Finnair) 07.50 – 08.45 To 25.5. Berliini, Tegel - Helsinki (AY918Finnair) 19.10 – 22.00 Lentoajat ovat paikallisia. Kurssin ohjelma tukeutuu em. lentoaikoihin.

Paikka
    Suomen Saksan-instituutti, Georgenstr. 24,10117 Berlin.
Kohderyhmä
    Kurssi on kaikille avoin. Osallistuminen ei edellytä aiempia filosofian tai kirjoittamisen opintoja: lähtökohdaksi riittää aito mielenkiinto ja halu ajatella ja kirjoittaa.
Opintopisteet
    2 op
Sisältö
   

Kaikesta koetusta laaditaan sekä sisäisiä että ulkoisia pienoismatkakertomuksia, joita kokoonnutaan yhdessä kuuntelemaan ja arvioimaan. Kurssilaiset voivat halutessaan lähettää myös ennalta laatimiaan suppeita kirjoitelmia yhteisissä tekstipajoissa käsiteltäväksi. Ohjelma on runsassisältöinen mutta ei niin tiukka, että se estäisi nauttimasta Berliinistä ja keskinäisestä hyvästä seurasta.

KS. Päiväohjelma

Kouluttajat
    Opettajana ja oppaana toimii kirjailija, FM Torsti Lehtinen, joka on työskennellyt Berlii-nissä stipendiaattina ja tuntee kaupungin.

Lisätietoja
   

Matka- ja majoitus: Osanottaja varaa matkansa ja majoituksensa itse haluamallaan tavalla: ks. lento- ja hotellivaraus netissä esim. www.momondo.fi

Suosittelemme Finnairin suoria lentoja Berliiniin, ks. ohjelma aika ja paikka. Päiväohjelma rakentuu ko. saapumis- ja lähtöaikoihin. Suosittelemme myös majoituksen varaamista hyvissä ajoin läheltä Suomen Saksan-instituuttia eli Friedrichstraßen aseman läheisyydestä ks. kohde  Westerland.

Majoitussuositus kurssilaisille: Hotel Panorama am Kurfürstendamm, Lewishamstrasse 1.

Muita mahdollisuuksia: Instituutiin majoitussuosituksia; Viiden kävelyminuutin päässä sijaitseva Hotel Albrechtshofia, www.hotel-albrechtshof.de . Sillä on myös kaksi "sisarhotellia", Allegra (sitä vastapäätä, hieman edullisempi) sekä Augustinenhof (sinne on n. vartin kävelymatka tai yksi metroasema + 5 min. kävelymatka).  Motel One –ketju: Instituuttia lähinnä ovat päärautatieasemaa vastapäätä oleva sekä Dircksenstraßella sijaitseva Motel One, seuraavaksi lähin sijaitsee Leipziger Platzin tuntumassa.

Ruokailut, tutustumisretket ja matkavakuutukset eivät sisälly hintaan.

Lisätietoja hakeutumisesta
   

31.3.2017 mennessäkesäyliopistolle (myös ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella osallistumismahdollisuutta). Opiskelupaikat täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Lisätiedot: Jari Tiainen, puh. 0500 711074.

Muu informaatio
    Ennakkotehtävä: Lähetä tekstisi (laji vapaa 2-5 liuskaa), josta haluat saada palautetta yhteisissä tekstipa-joissa Berliinissä viimeistään 5.5.2017 sähköpostitse Hämeen kesäyliopistolle Jari Tiaiselle: jari.tiainen@hame.fi. Ennakkotehtävä on vapaaehtoinen.

Hinta
    Osallistumismaksu 390 €, joka sisältää opetuksen ja kurssimateriaalin.
Laskun lähetämme osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen.
Ilmoittautumiset
    25.04.2017 mennessä
Peruutusehdot
   

Osallistuminen voidaan perua veloituksetta kurssin 31.3.2017 mennessä. Opintojen perumisesta ja keskeyttämisestä sekä osallistujan vaihdosta on ilmoitettava aina kirjallisesti kesäyliopiston toimistoon, kesayliopisto@hame.fi.

Mikäli osallistuminen perutaan kurssin Ilmoittautumisajan 31.3. jälkeen, opiskelijalta laskutetaan 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan, opiskelijalta laskutetaan koko kurssimaksu. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella todennetut sairastumiset sekä todistettu yllättävä työttömäksi jäänti kesken kurssin. 

 

 


   
Huom!
   
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon.


Tulostettava versio

Sulje