Hämeen kesäyliopisto logo

AVOIN YLIOPISTO-OPETUS

AMMATILLINEN TÄYDENNYSKOULUTUS

OPPISOPIMUSKOULUTUS

ABI- JA LUKIOLAISKURSSIT

KIELIKURSSIT - LANGUAGE COURSES

IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO

LASTEN KORKEAKOULU

HÄMEEN KIRJOITTAJAKOULU

YLEISSIVISTÄVÄ JA HARRASTEPOHJAINEN KOULUTUS

TENTTIKALENTERI

ITK

 Kurssikorisi sisältö 
Korisi on tyhjä.
Hae koulutusta

Traumatisoituneiden lasten ja nuorten toipumistekniikoiden opettamisen manuaalin ohjaajakoulutusIlmoittaudu koulutukseen
Kuvaus
    Toipumisen tekniikoiden manuaali

Vuonna 1998 traumatisoituneiden lasten ja nuorten psykologisen hoidon ja tieteellisen tutkimuksen asiantuntijat Willian Yule, Atle Dyregrov ja Patric Smith kehittivät yhteistyössä Teaching Recovery Techniques -intervention ja käyttökokemuksien perusteella TRT-manuaalin. Sen on julkaissut Children and War Foundation, joka tiedottaa manuaalin käytöstä eri puolilla maailmaa ja interventiosta tehdyistä tutkimuksista  (www.childrenandwar.org). 

Teaching Recovery Techniques (TRT) on ryhmäinterventio, joka alun perin kehitettiin traumaattisen sodan kokeneiden lasten ja nuorten auttamiseen.
Interventiota on käytetty ja tutkittu eri tyyppisille traumoille altistuneiden lasten ja nuorten toipumisen tukemiseen eri puolilla maailmaa, myös Suomessa (Pekkarinen, Punamäki, Poijula, 2007).

Manualisoitua TRT-ryhmäinterventiota on käytetty onnistuneesti eri maissa ja kulttuureissa ja se on käännetty monille kielille. TRT-manuaali sisältää kerta kerralta ohjeet ryhmäintervention ohjaamiseen. Interventio soveltuu myös yksilöiden auttamiseen. Se sisältää tekniikat tavallisimpien traumaperäisten stressioireiden (mieleentunkeutuvuus, ylivireisyys, välttely) hallinnan opettelemiseen. Manuaalista on tehty myös erillinen versio sodan traumatisoimien lasten auttamiseen.

Palautetta koulutuksesta

"Oma kokemus harjoituksissa opituista menetelmistä yllättää: menetelmät ovat yksinkertaisia mutta tehokkaita!"

Aika
    17.05.2017

Ke 17.5.2017 klo 9-16 (8 t).
Paikka
    Hämeenlinna, Verkatehdas(Radiotalo Viipurintie 4 Hämeenlinna, sisäänkäynti Verkatehtaankuja 8, 5. krs).
Kohderyhmä
    Koulutus on tarkoitettu lasten ja nuorten opetus- ja kasvatusalan, sosiaali- ja terveydenhuollon, lastensuojelun ja mielenterveysalan ammattilaisille.
Tavoite
    Käytännönläheinen koulutus

- perehdyttää tiivistetysti traumatisoituneiden lasten ja nuorten toipumistekniikoiden opettamisen manuaaliin ja

- opettaa eri toipumistekniikoiden käyttöä traumatisoituneiden lasten ja nuorten auttamiseksi.

Sisältö
   

Koulutuksessa työskennellään manuaalin ohjaajamallin mukaisesti hyödyntämällä psykoedukaatiota ja erilaisia harjoituksia.

Ks. Tarkempi päiväohjelma.

Kouluttajat
    Psykologi, traumapsykoterapeutti VET Soili Poijula (www.traumapsyh.com).

Soili Poijula on TRT-manuaalin kehittäjien sen käyttöön kouluttama asiantuntija, joka on kääntänyt manuaalin suomeksi ja käyttänyt manuaalia eri tavoilla traumatisoituneiden (esim. pakolaisuus, seksuaalinen hyväksikäyttö, itsemurha, koulupuukotus) lasten ja nuorten auttamisessa ryhmä- ja yksilöinterventioissa sekä työnohjaajana.
Manuaalin tekniikoita on kuvattu Soili Poijulan (2016) teoksessa Lapsi ja kriisi

Poijula on maamme tunnetuimpia ja arvostetuimpia trauma- ja kriisipsykologian asiantuntijoita. Vuosien hoito- ja tutkimustyön lisäksi hän on mm. perustanut vuonna 1994 Suomeen ensimmäisen traumaattisten kriisien hoitoon erikoistuneen asiantuntijakeskuksen, joka muutettiin vuonna 1999 Traumaterapiakeskukseksi. Poijula on myös kirjoittanut useita kotimaisia ja kansainvälisiä julkaisuja.

Hinta
    250 €, joka sisältää koulutuksen, avauskahvit ja kouluttajan laatiman materiaalin.

Mikäli samasta työyhteisöstä osallistutaan samaan koulutukseen, ovat ryhmäalennukset perushinnasta seuraavat: 5-9 osanottajaa -5 %, 10-19 osanottajaa -10 %, 20 osanottajaa tai enemmän -15 %. Alennuksen saaminen edellyttää yhteisilmoittautumista ilmoittautumispäivämäärään mennessä ja yhteislaskutusta. 

Ilmoittautumiset
    07.05.2017 mennessä
Peruutusehdot
    Ilmoittautumisajan 7.5.2017 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä tehdyistä peruutuksista veloittamme peruutusmaksuna 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta ollenkaan tai koulutus keskeytetään, perimme koko osallistumismaksun. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa. Peruutukset tehdään kirjallisesti.Ilmoittaudu koulutukseen

Tulostettava versio

Palaa