Miten kirjoitan helposti ymmärrettävää tekstiä? - Päivitystä kielenhuoltoon


Aika
    19.10.2017

klo 9.00–16.00
Paikka
    Mikkelin kesäyliopisto
Lönnrotinkatu 5, Unica
50100 MIKKELI
Kohderyhmä
   

Koulutus sopii kaikille työssään kirjoittaville tai toisten tekstejä muokkaaville. Kielenhuollon taidot ja vaatimukset ovat työelämässä kaikille samat, olipa kyseessä mikä kirjoittamisen laji tai julkaisumuoto tahansa.

Sisältö
   

Kieli ja kielenkäyttö muuttuvat ajassa, mutta silti on tärkeää hallita oikeakielisyys ja oikeinkirjoitus. Kieli on entistä tärkeämpi viestintäväline jokaisen työssä, sillä lähes jokainen kirjoittaa työssään. Sujuva teksti, sopivien sanavalintojen tekeminen, oikeinkirjoitus ja sovittujen merkitsemistapojen osaaminen viestivät lukijalle paljon. Kirjoitusvirheet ja lukijalle oudot sanat luovat kielteistä kuvaa lähettäjästä ja koko työyhteisöstä. Kieli vaikuttaa jopa yrityksen tai yhteisön julkisuuskuvaan. Kielioppivirheisiin on helppo kiinnittää huomiota silloinkin, kun tekstin sanoma on epäselvä, oli sitten kyse sähköpostista, asiakasviestinnästä tai tiedotteesta.

Kurssipäivän aikana käsitellään mm. seuraavia asioita:

1. Millaista on helposti ymmärrettävä teksti?
2. Virkkeet ja lauseet sujuviksi
3. Sananvalinnan saloja
• Uudissanat
• Termit
• Muotisanat
• Kapulakieliset ilmaukset
4. Kielioppi kuntoon

• Yksikkö vai monikko
• Pronominit täsmällisiksi
5. Oikeakielisyys viimeistelee tekstin
• Yhteen ja erikseen kirjoittamisen keskeiset periaatteet
• Välimerkeillä on väliä
• Lyhenteet ja numerot

Kouluttajat
   

FM Katariina Iisa on kokenut tekstin- ja kielenhuoltaja, ja hän on kirjoittajana useissa alan oppaissa, mm. Kielenhuollon käsikirjassa. Katariina Iisan erityisenä osaamisalueena on kielenhuollon lisäksi virkakielisten tekstien ja asiakaskielen huolto.

Lisätietoja
    Lisätietoja koulutuksesta antaa
Anne Havukainen
rehtori
050 367 1449
anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
    Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.
Muu informaatio
   

HUOM! 20 ensimmäistä koulutukseen ilmoittautunutta saavat palautteen etukäteen kouluttajalle lähetetystä tekstistä (max. 5 liuskaa).

Hinta
    165 € sisältää opetuksen ja koulutusmateriaalin.
Ilmoittautumiset
    18.10.2017 mennessä
Peruutusehdot
   

Ammatillisissa täydennyskoulutuksissa ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 10 päivää ennen koulutusta tai jos koulutukselle on ilmoitettu viimeinen ilmoittautumispäivä, voit perua osallistumisesi ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin kuin 10 päivää ennen kurssin alkamista tai ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, perimme 50 % kurssimaksusta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko kurssimaksun.


   
Huom!
   
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon.


Tulostettava versio

Sulje