Yhdistyksen, järjestön ja vapaaehtoistyön digitaitojen valmennus (1 op)


Kuvaus
   

Työskenteletkö yhdistyksessä, järjestössä tai vapaaehtoistyössä? Mietitkö toistuvasti, miten voisit tehostaa toimintaanne? Tökkiikö tiedonkulku ja ovatko dokumentit hukassa? Mietityttääkö varmuuskopiointi? Entä sovellusten yhteiskäyttö? Haluaisitko tietoa maksuttomista ja helppokäyttöisistä sovelluksista, jotka sopisivat teidän toimintanne tarpeisiin?

Työssä ja vapaa-ajalla käytetään yhä enemmän digitaalisia työkaluja viestintään ja asioiden hoitamiseen. Digitaaliset välineet tukevat myös yhdistyksen tai järjestön hallituksen tai työryhmien työskentelyä. Kun tiedostot tallennetaan pilveen, pysyvät ne tallessa ja ovat eri osallistujien muokattavissa ja käsiteltävissä. Etäkokoukset ovat yksi vaihtoehto pitää kokouksia, kun halutaan säästää aikaa.

Digitaaliset viestintävälineet auttavat viestimään yhdistyksen ja järjestön toiminnasta nykyaikaisesti, houkuttelevasti ja kustannustehokkaasti. Hyödyntämällä sosiaalista mediaa voidaan tavoittaa potentiaalisia jäseniä ja lisätä viestinnän monipuolisuutta ja innostavuutta.

Valmennuksessa tutustutaan maksuttomiin ja helppokäyttöisiin verkosta löytyviin työkaluihin, jotka helpottavat ja nopeuttavat yhdistyksen tai järjestön työskentelyä. Työkaluja voidaan käyttää sekä jäsenten väliseen että ulospäin suuntautuvaan viestintään ja yhteistyöhön.

Kurssin aikana harjoitellaan työkalujen käyttöä käytännössä sekä tehdään vapaaehtoinen kehityssuunnitelma (1 op) työkalujen käyttöönottamiseksi omassa järjestössä. Tavoitteena on saada käsitys tarjolla olevista työkaluista, varmuutta niiden käyttöön sekä tukea uudenlaisten työskentely- ja viestintätapojen jalkauttamiseen käytäntöön.

Aika
    03.10. - 02.11.2017

Koulutus toteutetaan verkossa.
ti 3.10., to 12.10., ti 17.10., ti 24.10. ja to 2.11. klo 17.00-18.30

Lisäksi osallistujien käytössä on Facebook-ryhmä, missä ryhmä voi keskustella ja kysellä kouluttajalta lisätietoja.

Toteutus verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Erillisiä ohjelma-asetuksia ei tarvita, eikä tekniikka edellytä aiempaa osaamista. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen.

Paikka
    Koulutus toteutetaan verkossa.
Kohderyhmä
   

Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia käyttämään digitaitoja ryhmätyön tukena ja hyödyntää sosiaalisen median kanavia viestinnässä. Koulutus sopii esimerkiksi yhdistysten, järjestöjen ja vapaaehtoistyön edustajille, joilla on perustaidot tietokoneen käytöstä.

Sisältö
   

1. Maailma muuttuu, pitäisikö meidänkin?
• Miten digitalisaatio on muokannut työskentely- ja viestintätapojamme?
• Digiajan avoin, ajasta ja paikasta riippumaton viestintä
• Mitä yhdistykseltä tai järjestöltä vähintään vaaditaan?
•  Suunnitelmallisuus: tavoitteet, suunnitelma -> Kehityssuunnitelman (1 op) ohjeistus

2. Pilvipalvelut yhteistyön tukena

•  Kuinka voidaan valmistella ja viestiä asioita käyttäen pilvipalveluita? Tavoitteena on oppia pois sähköpostin liitetiedostojen käsittelystä ja siirtyä keskitettyyn, yhteiskäyttöiseen dokumenttien hallintaan ja jakeluun.
• Yhteistyö pilvipalveluita käyttäen: dokumenttien jakaminen ja käsittely
   - Google Drive
   - Dropbox
• Facebook ryhmätyön tukena, suljetut ja avoimet ryhmät
• Pilvipalveluiden tietoturva

3. Työkaluja viestintään

• Whatsapp-ryhmät: pikaviestintä
• Skype: etäkokouksen järjestäminen
• Doodle: ajankohtien sopiminen, ajanvaraukset
• Padlet: ideointi, mielipiteiden kerääminen

4.  Kotisivu digiviestinnän lippulaivana

• Kotisivut: mitä kotisivuilta pitäisi löytyä ja miten niiden pitää toimia?
• Lyhyesti hakukoneoptimoinnista: kuinka autetaan kiinnostuneita löytämään tietoa yhdistyksestä tai järjestöstä hakukoneen avulla?
• Sisällöntuotanto: millaisia uutisia, kuvia tai videoita yhdistys tai järjestö voi tuottaa?
• Vuosikello ja suunnitelmallisuus tukevat viestintää

5. Sosiaalinen media yhdistyksen ja järjestön äänitorvena

• Valtaosa suomalaisista käyttävät erilaisia sosiaalisen median kanavia. Yhdistyksen tai järjestön kannattaa olla näkyvillä siellä, missä sen mahdolliset jäsenet ja yhteistyökumppanitkin ovat.
• Sosiaalisen median hyödyntäminen viestinnässä: kuinka levittää yhdistyksen tai järjestön viestiä?
• Jäsenten aktivoiminen: kuinka houkutella ja sitouttaa jäsenistöä sosiaalisessa mediassa? Vuorovaikutuksen lisääminen verkostossa.
• Mainostaminen: kuinka maksullista markkinointia voi hyödyntää viestinnän tukena.

Kouluttajat
   

KTM, Jenni Rissanen Paju Consulting Oy:stä on kouluttanut laajasti digitaitoja erilaisille kohderyhmille. Jatkuvasti uudistuvat ohjelmistot tarjoavat meille paljon apua töiden tekemiseen ja arjen järjestelyyn. Käytännössä monet meistä käyttävät vain murto-osaa erilaisten ohjelmistojen tarjoamista mahdollisuuksista. Jennin tavoitteena on auttaa käyttäjiä saamaan työkaluistaan mahdollisimman paljon irti, jotta niistä olisi aidosti apua ja hyötyä - ei vain aihetta lisätä harmaita hiuksia.

Lisätietoja hakeutumisesta
    Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot.
Muu informaatio
    Verkkokoulutus järjestetään yhteistyössä Snellman-kesäyliopiston kanssa.
Hinta
    70 €
Ilmoittautumiset
    01.10.2017 mennessä
Peruutusehdot
   

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 25.9. jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % kurssimaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan, perimme koko kurssimaksun.


   
Huom!
   
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon.


Tulostettava versio

Sulje