Hämeen kesäyliopisto logo

AVOIN YLIOPISTO-OPETUS

AMMATILLINEN TÄYDENNYSKOULUTUS

ABI- JA LUKIOLAISKURSSIT

KIELIKURSSIT - LANGUAGE COURSES

IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO

LASTEN KORKEAKOULU

HÄMEEN KIRJOITTAJAKOULU

YLEISSIVISTÄVÄ JA HARRASTEPOHJAINEN KOULUTUS

ITK

 Kurssikorisi sisältö 
Korisi on tyhjä.
Hae koulutusta

YLEISSIVISTÄVÄ JA HARRASTEPOHJAINEN KOULUTUS


Läänintilien kestikievari-, postitalonpoika- ja rästiluettelot suku- ja talotutkimuksessa – teoria ja harjoituskurssi


Aika
    03.10. - 28.11.2016

Maanantaisin 3.10., 24.10. ja 28.11.2016 klo 17.00-20.15 (12 lähiopetustuntia sekä 6 tuntia ohjattua ryhmätyöskentelyä verkossa, yht.18 tuntia).
Paikka
    Hämeenlinna, Verkatehdas, (Radiotalo Viipurintie 4, sisäänkäynti Verkatehtaankuja 8, 5. krs).
Kohderyhmä
    Kurssi soveltuu sukututkimuksessa pitemmälle ehtineille, henki- tai maakirjakurssin suorittaneille, vanhojen käsialojen lukemisessa harjaantuneille, ryhmä- ja verkkotyöskentelystä innostuneille sekä tietokoneen ja internetin peruskäytön hallitseville (Max 12 osallistujaa).

Tavoite
    Antaa perustiedot läänintilien tilitositteisiin sisältyvien kestikievari-, postitalonpoika- ja rästiluetteloiden historiallisesta taustasta, rakenteesta, sisällöstä ja keskeisestä termistöstä sekä käytöstä suku- ja talotutkimuksessa.
Sisältö
    Kurssi on teoria- ja harjoituskurssi, joka koostuu teoriaosuuksista, oppimiskeskusteluista sekä lähiopetuspäivien välillä yksin ja ryhmässä Moodle-oppimisympäristössä tehtävistä translitterointi- ja tulkintaharjoituksista. Translitterointi- ja tulkintaharjoituksissa keskitytään 1600- ja 1700-lukujen kestikievari-, postitalonpoika- ja rästiluetteloihin. Harjoitusmateriaalina käytetään ensisijaisesti kurssilaisten omiin suku- ja talotutkimuksiin liittyviä Kansallisarkiston Digitaaliarkistoon tallennettuja luetteloita, Oma kannettava tietokone oppitunneille mukaan.
Kouluttajat
    FM Anja Nieminen-Porkka.
Lisätietoja hakeutumisesta
    Opiskelupaikat täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Lähetämme vahvistuksen sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutusta.

Hinta
    80 €, joka sisältää koulutuksen materiaaleineen. Laskun lähetämme osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen.

Ilmoittautumiset
    23.09.2016 mennessä
Peruutusehdot
    Peruutusehto: Ilmoittautumisajan 23.9. 2016 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä tehdyistä peruutuksista veloittamme peruutusmaksuna 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta ollenkaan tai koulutus keskeytetään, perimme koko osallistumismaksun. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa. Peruutukset tehdään kirjallisesti: kesayliopisto@hame.fi


   
Huom!
   
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon.


Tulostettava versio

Sulje