in english

Koulutustarjonta >>

Ohjaus kuuluu kaikille – ohjauksen kehittämishanke varhaiskasvatuksesta perusopetuksen päättövaiheeseen 10 op, koko opintokokonaisuusIlmoittaudu koulutukseen
Kuvaus
   

Perusopetuksen ryhmä on peruttu. Varhaiskasvatuksen ryhmään on mahdollista ilmoittautua!

 

Koulutuksessa on kaksi opintojaksoa , jotka on tarkoitettu esiopetuksen/varhaiskasvatuksen henkilöstölle ja kolme opintojaksoa perusopetuksen henkilöstölle.  Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Lähiopetuspäivät järjestetään Mikkelissä. Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opintojaksoille otetaan  n. 15 opiskelijaa/opintojakso ja perusasteen opintojaksoille n. 20 opiskelijaa/opintojakso. 

Aika
    23.11.2017 - 15.11.2018
Kohderyhmä
   

Koulutus on tarkoitettu varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen ja perusopetuksen henkilöstölle ja tukihenkilöstölle, ja se on osallistujille maksuton.

Sisältö
   

Minä kuulun mukaan! Miten vahvistetaan lapsen kiinnittymistä päiväkodin yhteisöön?  3 op koulutus varhaiskasvatuksen henkilöstölle

Koulutus avaa näkökulmia siihen, miten päiväkodissa vahvistetaan lapsen kiinnittymistä yhteisöön toiminnallisesta, tunneperäisestä ja kognitiivisesta ulottuvuudesta käsin.


Koulutukseen kuuluu kaksi lähipäivää, luentotallenteen katsominen ja oppimistehtävän tekeminen. Kouluttaja on lastentarhanopettaja, väitöskirjatutkija Hanna Hjelt. Oppimistehtävässä osallistujat suunnittelevat omaan työhönsä osallisuutta tukevan tilanteen, toteuttavat sen käytännössä, ja raportoivat kokemuksensa ryhmälle.


Lähipäivät pidetään Mikkelissä. Ensimmäinen lähipäivä on tammikuussa 2018, viikolla 3, ja toinen lähipäivä helmikuussa. Lähipäivä kestää 6 oppituntia, n. klo 12-18


Minä kuulun mukaan! Miten vahvistetaan lapsen ja nuoren kiinnittymistä kouluyhteisöön? 3 op koulutus koulujen henkilöstölle (PERUTTU)


Koulutus avaa näkökulmia siihen, miten koulussa vahvistetaan lapsen ja nuoren kiinnittymistä yhteisöön toiminnallisesta, tunneperäisestä ja kognitiivisesta ulottuvuudesta käsin.


Koulutukseen kuuluu kaksi lähipäivää, luentotallenteen katsominen ja oppimistehtävän tekeminen. Kouluttaja on erityisluokanopettaja, konsultoiva erityisopettaja Anu Kokkonen. Oppimistehtävässä osallistujat suunnittelevat omaan työhönsä osallisuutta tukevan tilanteen, toteuttavat sen käytännössä, ja raportoivat kokemuksensa ryhmälle.

Lähipäivät pidetään Mikkelissä, ensimmäinen lähipäivä torstaina 23.11.2017 klo 9-15, ja toinen lähipäivä 10.1.2018 klo 9-15.


Minä pystyn! Käytännön työvälineitä haastaviin tilanteisiin varhaiskasvatuksessa, 5 op koulutus varhaiskasvatuksen henkilöstölle

Koulutus tarjoaa työvälineitä haastaviin tilanteisiin neljän teema-alueen kautta: tunnetaidot ja pedagogiikka, ratkaisukeskeinen ohjaus, positiivinen pedagogiikka, ja lapsia osallistava toimintakulttuuri.


Koulutukseen kuuluu kolme lähipäivää, webinaariin osallistuminen ja oppimistehtävän tekeminen. Vastuukouluttaja on erityisluokanopettaja, konsultoiva erityisopettaja Anu Kokkonen.

Muita kouluttajia ovat konsultoiva ohjaaja Miia Herranen ja koulukuraattori/psykiatrinen sairaanhoitaja Henna Ropponen Valteri-koulusta sekä erityisluokanopettaja Virpi Suomalainen.

Oppimistehtävässä osallistujat suunnittelevat omaan työhönsä jonkin teema-alueen menetelmiä soveltavan tilanteen, toteuttavat sen käytännössä, ja raportoivat kokemuksensa ryhmälle.


Lähipäivät pidetään Mikkelissä. Koulutus käynnistyy webinaarilla 21.3.2018 klo 12-15. Lähipäivät klo 9-15  ovat

-10.4.2018 Ratkaisukeskeinen ohjaus varhaiskasvatuksessa, Miia Herranen ja Henna Ropponen

-7.5.2019 Oppilaita osallistava toimintakulttuuri, Virpi Suomalainen

-5.6.2018 Positiivinen pedagogiikka ja tunnetaidot varhaiskasvatuksessa, Anu KokkonenMinä pystyn! Käytännön työvälineitä haastaviin tilanteisiin koulussa 5 op koulutus koulujen henkilöstölle (PERUTTU)


Koulutus tarjoaa työvälineitä haastaviin tilanteisiin neljän teema-alueen kautta: tunnetaidot ja pedagogiikka, ratkaisukeskeinen ohjaus, positiivinen pedagogiikka, ja lapsia ja nuoria osallistava toimintakulttuuri.


Koulutukseen kuuluu kolme lähipäivää, webinaariin osallistuminen ja oppimistehtävän tekeminen. Vastuukouluttaja on erityisluokanopettaja, konsultoiva erityisopettaja Anu Kokkonen.

Muita kouluttajia ovat konsultoiva ohjaaja Miia Herranen ja koulukuraattori/psykiatrinen sairaanhoitaja Henna Ropponen Valteri-koulusta sekä erityisluokanopettaja Virpi Suomalainen.

Oppimistehtävässä osallistujat suunnittelevat omaan työhönsä jonkin teema-alueen menetelmiä soveltavan tilanteen, toteuttavat sen käytännössä, ja raportoivat kokemuksensa ryhmälle.


Lähipäivät pidetään Mikkelissä. Koulutus käynnistyy webinaarilla 21.3.2018 klo 12-15.

Lähipäivät klo 9-15  ovat

-11.4.2018 Ratkaisukeskeinen ohjaus perusopetuksessa, Miia Herranen ja Henna Ropponen

-8.5.2018 Oppilaita osallistava toimintakulttuuri, Virpi Suomalainen

- 18.5.2018 Positiivinen pedagogiikka ja tunnetaidot perusopetuksessa, Anu Kokkonen


Minä mahdollisuuksien edessä - tukea nuoren nivelvaiheen ohjausprosessiin, 2 op koulutus perusopetuksen henkilöstölle (PERUTTU)


Koulutus tarjoaa tukea ohjausprosessiin ja selventää koulutuksen muutosta toisella asteella ja antaa eväitä nuoren auttamiseen ja kannustamiseen jatko-opintopolun suunnitteluun.


Koulutukseen kuuluu kaksi lähipäivää ja oppimistehtävän tekeminen.

Kouluttajina toimivat erityisopettaja Virpi Suomalainen ja koulutuspäällikkö Marja Teräväinen.

Oppimistehtävä on case-työskentelyä, jossa osallistujat valitsevat ratkaistavakseen yhden ongelmatilanteen, kokeilevat oppimiaan uusia lähestymistapoja  ja raportoivat havaintonsa ryhmälle.


Lähipäivät pidetään Mikkelissä perjantaisin 26.1. ja 16.2. klo 9.00-15.00 2018.

 

Kouluttajat
   

- Anu Kokkonen, konsultoiva erityisluokanopettaja, lastenpsykiatrinen sairaalaopetus, Mikkelin kaupunki

- Virpi Suomalainen, erityisluokanopettaja, opinto-ohjaaja, KM

- Tiina Pilbacka-Rönkä, ohjaava opettaja, erityisluokanopettaja, puheterapeutti, KM (Valteri, Mikkeli)

- Henna Ropponen, kuraattori, sairaanhoitaja (AMK), työnohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja (Valteri, Mikkeli)

- Miia Herranen, konsultoiva ohjaaja, sosiaalikasvattaja, neuropsykiatrinen valmentaja, Maltti- ja Art-ohjaaja (Valteri, Mikkeli)

- Marja Teräväinen, Etelä-Savon ammattiopiston koulutuspäällikkö

- Hanna Hjelt, väitöstutkija, KM, LTO, montessoriopettaja (AMI), päivähoitoyksikön johtaja, Tampere

Tutorit: Ulla Peräkorpi, KM, suunnittelija ja Veera Pitkänen, ohjaava opettaja, erityisluokanopettaja, KM (Valteri, Mikkeli)

Lisätietoja hakeutumisesta
   

ILMOITTAUTUMISOHJEET: Perusopetuksen ryhmä on peruttu. Varhaiskasvatuksen ryhmään on mahdollista ilmoittautua!

Jos ilmoittaudut koko opintokokonaisuuteen (kaikille perusopetuksen tai varhaiskasvatuksen jaksoille), niin täytä alla oleva ilmoittautumislomake. Merkitse kohtaan lisätietoja, kumpaan opiskelijaryhmään kuulut. Jos ilmoittaudut vain yksittäisille opintojaksoille, niin löydät ne pian myös erillisinä koulutuksina koulutustarjonnastamme. Voit täyttää ilmoittautumisen niiden kautta. 

Hinta
    Koulutus on opetushallituksen kustantamaa opettajien täydennyskoulutusta ja opetuksen sekä materiaalin osalta maksutonta. Osallistujat vastaavat itse lounas-, matka- ja majoituskuluista.
Ilmoittautumiset
    Jatkuva haku
Peruutusehdot
    Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus kustannuksitta on mahdollista kaksi viikkoa ennen opintokokonaisuuden/opintojakson alkamista. Mikäli peruutat osallistumisesi sen jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 100 euron peruutusmaksun/opintokokonaisuus tai 50 euron peruutusmaksun/opintojakso. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.


Ilmoittaudu koulutukseen

Tulostettava versio

Sulje