in english

Koulutustarjonta >>

Virtuaalitodellisuus osaksi oppimista ja opetusta - Oppilaat VR/360°-oppimisympäristöjen tuottajina (6 h),14.11. Varkaudessa, 15.11. Mikkelissä ja 16.11. JuvallaIlmoittaudu koulutukseen
Kuvaus
    Tässä koulutuksessa harjoittelemme virtuaalisten oppimisympäristöjen tuottamista ja 360°-videoiden käyttöä osana opetusta. Et tarvitse koulutukseen osallistuaksesi erityistä teknistä osaamista.

Virtuaaliset oppimisympäristöt ovat 360°-kuvamateriaalin avulla tuotettuja elämyksellisiä digitaalisia ympäristöjä, joiden sisään voidaan lisätä oppimisen kannalta merkityksellistä tietoa, kuten kuvia, videoita tai tekstiä. Niitä voidaan katsella ja kokea joko kannettavilla päätelaitteilla ja/tai virtuaalilaseilla.

Virtuaaliset oppimisympäristöt toimivat hyvin havainnollistamisen ja käsitteellistämisen tukena. Oppimisympäristöjä voi tuottaa esimerkiksi liikenneturvallisuudesta, paikallishistoriasta, lähiluonnosta tai rakennetusta ympäristöstä. Tärkeitä teemoja koulutuksessa ovat mm. oppilaan osallistaminen, luokan ulkopuolinen oppiminen, eheyttävä oppiminen, elämyksellisyys ja kokemuksellinen oppiminen.


Opit..
- Tuottamaan virtuaalisia oppimisympäristöjä ja käyttämään niitä osana opetustasi
- Ottamaan valokuvia 360°-kameralla
- Ohjaamaan oppilaiden tuottamisprosessia (työtavat ja hyvät käytänteet)
- Käyttämään 360°/VR-editoria (Thinglink 360/VR-editori)
- Kytkemään teknologian sopiviin oppisisältöihin pedagogisesti järkevällä tavalla
- Toimivia työtapoja ja käytänteitä

Koulutusalustana toimii Thinglinkin 360°/VR-editori ja Google Suite for Education -ympäristö. Koulutus on tekemällä oppimista ja se tarjoaa konkreettisia työtapoja, sekä opetussovelluksia opettajille.
Aika
    14.11. - 16.11.2017
Klo
    10:00-15:30
Paikka
    Koulutus järjestetään kolmella paikkakunnalla: 14.11. Varkaudessa, 15.11. Mikkelissä ja 16.11. Juvalla klo 10.00-15.30.
Sisältö
    Koulutuksen kulku pääpiirteittäin
- 360°-kuvaaminen (360°-kamerat) ja kuvien käsittely
- Thinglink 360°/VR-editorin perusteet
- Virtuaalisten oppimisympäristöjen luominen omasta kuvamateriaalista
- Virtuaalisten oppimisympäristöjen julkaisu ja katselu
- Käytännön esimerkkejä VR-oppimisympäristöjen tuottamiseen

Koulutuksessa käytetään kouluttajan tarjoamia laitteita. Jos haluat käyttää koulutuksessa omaa päätelaitettasi (älypuhelin), varmista, että siinä on gyroskooppi (sisäinen liikkeentunnistin). Windows-puhelimet eivät ole VR/360°-yhteensopivia.
Kouluttajat
    Kouluttaja, luokanopettaja Henri Pennanen toimii hankekoordinaattorina hankkeessa “virtuaaliset oppimisympäristöt perusopetuksessa” ja ohjaa opetusteknologian käytön kehittämistä Savonlinnan kaupungin perusopetuksessa.
Lisätietoja hakeutumisesta
    Koulutus järjestetään tällä ohjelmalla Varkaudessa, Mikkelissä ja Juvalla. Merkitse kohtaan "lisätietoja", minkä paikkakunnan koulutukseen haluat osallistua. Osallistujia otetaan max 10/koulutuspäivä.
Hinta
    Kurssimaksu 110 e/koulutuspäivä
Ilmoittautumiset
    31.10.2017 mennessä
Peruutusehdot
    Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen (31.10.) ilman pätevää syytä tehdystä peruutuksesta veloitamme koko kurssimaksun. Pätevästä syystä (esim. lääkärintodistuksella vahvistettu sairastuminen, joka estää opiskelun) tehdystä peruutuksesta veloitamme peruutusmaksun, joka on 40 €.


Ilmoittaudu koulutukseen

Tulostettava versio

Sulje